ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ 2 (ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΓΚΟΥΓΚΛ ΕΧΕΙ ΦΙΜΩΣΕΙ!!!!!!)


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

ΛΟΓΟ  ΦΙΜΩΣΕΩΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΚΟΥΓΚΛ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΕΔΩ: https://ellhnkaichaos2.wordpress.com/


Friday 5 October 2012

Ο επίμονος γεωργός. Αναδημοσίευση από Ιστολόγιο Κώστα Καββαθά.


....Δια να μην ομιλούμε δια την δική μου περίπτωση ας υποθέσουμε ότι, πραγματικά, είμαι γεωργός με 200 στρέμματα στα οποία σπέρνω σιτάρι παράγοντας μία μέση σοδιά 300 κιλών ανά στρέμμα. Είμαι ευχαριστημένος; Όχι. Διατί; Διότι επενδύω 50€/στρέμμα σε εργατικά, πετρέλαιο, σπόρους και αγροχημικά ήτοι 200Χ50=10000€ συν την προσωπική εργασία. Στο τέλος του έτους διαθέτω το προϊόν προς 0,25€/κιλό. Αυτό σημαίνει ότι, εισπράττω 75€/στρέμμα, δηλαδή κερδίζω 25€/στρέμμα ή 5000€. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι, μέχρι σήμερα “τσέπωνα” και την επιδότηση των 35€/στρέμμα, δηλαδή άλλα 7000 ευρώ.

Αν και είμαι ένας από τους τυχερούς γεωργούς κατέχοντας αρκετά μεγάλη έκταση (ο μέσος κλήρος στη Μέση Γη είναι μικρότερος από 200 στρέμματα), στο τέλος θα κερδίσω περί τα 12000€ από τα οποία όμως φέτος, και εδώ μπαίνουμε στο «ψητό», πρέπει να ξοδέψω περί τα 7000€ για πετρέλαιο, δηλαδή 5 τόνους επί 1400€/τόνο για τη θέρμανση της αγροικίας μου. Τι μπορεί να κάνω στη προκειμένη περίπτωση;

1. Να καλλιεργήσω 7 μόνο στρέμματα αγριαογκινάρας! Έτσι, θα παραγάγω 10 τόνους βιομάζας -που ισοδυναμούν με 5 τόνους πετρελαίου. Τη βιομάζα θα την κάνω πελλέτα για να την κάψω σε ειδικό καυστήρα που θα αγοράσω προς 3000€. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την «πελλετοποίηση» κοστίζει γύρω στα 4000€ και παράγει περί τον 1 τόνο την ημέρα (το 8ωρο). Άρα σε 10 μέρες θα έχω παραγάγει το καύσιμο της χρονιάς με τα ίδια περίπου χρήματα που θα ξόδευα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αν το κάνω τη Δευτέρα από του χρόνου το καύσιμο θα «μου έρχεται» πρακτικά δωρεάν (κέρδος 7000€ το χρόνο). Οι Καθηγητές(*) λένε ότι, για μια κωμόπολη 1000 κατοικιών η ετήσια εξοικονόμηση πετρελαίου θέρμανσης θα ανέρχεται στα 7.000.000€ από τα οποία περί τα 2.000.000€ είναι συνάλλαγμα!. Και όλα αυτά αν αντικαταστήσουμε 7000 στρέμματα σταριού με αγριαγκινάρα!

2. Να σπείρω όλα μου τα στρέμματα με αγριαγκινάρα για να παραγάγω βιομάζα για παραγωγή πελλέτας. Το κόστος εγκατάστασης της καλλιέργειας είναι το ίδιο με το κοστολόγιο του σταριού. Την πρώτη χρόνια θα παραγάγω γύρω στους 100 τόνους. Από τη δεύτερη χρονιά θα παράγω περί τους 260 τόνους με κόστος περί τα 20 €/τόνο ή 5200 €. Η τιμή του προϊόντος είναι 70€ . Άρα από τη δεύτερη χρονιά θα κερδίζω 260Χ70=18200-5200=13000€ συν το καύσιμό μου συν την επιδότηση των 7000€....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:  Ο επίμονος γεωργός 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΓΕΩΡΓΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ! ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ Ή ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ Ή ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΑΥΤΑ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΣ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΠΑΜΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΡΑ. ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ. ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ.

How the Technology Works - Biofuel from algae


Energy Independence: On Farm Biodiesel Fuel Production


All About Biodiesel : The Process of Making Biodiesel 


AN ORGANIC FARM IN INDIA: Manure, Life and the Bio-fuel Miracle of the Cow


Fueled by the Farm: PK Biodiesel


Getting Started in Farm-Scale Biodiesel Production


26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις